ZAŠTITA HIDROIZOLACIJA
KONTAKTI


TUMIR d.o.o
Rudeška 33 | 10 000 Zagreb

tel: (+385 1) 3862 783
(+385 1) 3862 784
(+385 1) 3862 767

fax: (+385 1) 3862 355

web: www.tumir.hr
e-mail: tumir@zg.t-com.hr

 
 
 
 

  TEMA Tefond PROTECT

Tefond je membrana sa čepovima izrađena iz polietilena visoke gustoće sa spajanjem  pritiskom. Tefond je idealan za sve vrste zaštite od vlage i vode.                                                                                                                

TEMELJI I PODRUMSKI ZIDOVI

Tefond je idealna zaštita već izoliranih temelja i podrumskih zidova. Idealan je, jer jeodlična zaštita protiv prodora korjenja, te štiti bitumenski zaštitni sloj. Idealan je, jer je zbog posebnog sastava  (polietilen visoke gustoće) otporan na kemijske supstance u zemlji i građevinskom materijalu. Idealan je, jer je zbog svojih odličnih mehaničkih kvaliteta izuzetno otporan na pritisak, natezanje ili druga opterećenja.

VLAŽNI PODOVI

Tefond je idealan za isušivanje vlažnih podova, naročito pri njihovoj sanaciji. Tefond se  polaže tako da su čepovi okrenuti prema dolje. Na taj način sloj zraka, koji se stvori među čepovima, omogučuje odvod prisutne vlage, te Tefond služi kao izolacijski sloj između poda i vlažne površine.

 

TEFOND KAO ZVUČNA IZOLACIJA

Tefond ima radi svoje strukture svojstva odličnog zvučnog izolatora.Ispitivanja su pokazala da Tefond  ugrađen u pod znatno smanjuje zvuk koraka (za približno 14dB pri frekvenciji od 500 Hz).