VELUX KROVNI PROZORI
Velux vanjske tende (MHL)
KONTAKTI


TUMIR d.o.o
Rudeška 33 | 10 000 Zagreb

tel: (+385 1) 3862 783
(+385 1) 3862 784
(+385 1) 3862 767

fax: (+385 1) 3862 355

web: www.tumir.hr
e-mail: tumir@zg.t-com.hr

 
 
 

  KROVNI PROZOR GPL

GPL prozor s gornjim ovjesom osigurat će kvalitetan pogled i idealan je za prostorije s malim nagibom krova. Krilo s dvostrukom funkcijom može se rotirati i oko središnje osi.

 

GPL karakteristike

  • gornji ovjes omogućuje otvaranje prozora do 45°
  • ventilacijski preklop, TOPfinish završna obrada,te ostale karakteristike kao ggl
  • ugradbeni nagib 15° - 55° (s dodatnim oprugama do 90°

GPL (drveni) i GPU (poliuretanski) krovni prozori osim središnjeg sadrže i dodatan gornji ovjes, što omogućuje otvaranje na dva načina: pomoću donje ručke krilo se može podignuti za 45 stupnjeva , a pomoću gornje ručke rotirati za 180 stupnjeva za jednostavnije čišćenje vanjskog stakla. GHL i GPL krovni prozori otvaraju se na isti način, no maksimalno otvaranje oko gornjeg ovjesa je 30 stupnjeva.

Gornja ručka za upravljanje također ima funkciju ventilacijskog preklopa, koji omogućuje prozračivanje prostora čak i kada je prozor zatvoren, bez obzira na vremenske uvjete. Vanjsko staklo je kaljeno, a unutarnje sigurnosno (kod GPL/GPU). Dostupni u VELUX standardnim dimenzijama

 

 

Način otvaranja: gornji ovjes omogućuje otvaranje prozora do 45°. Ovaj model sadrži i središnji ovjes. Može se otvoriti pomoću gornje i donje ručke.

 Nagib krova: ugradnja je moguća na krovove nagiba 15° - 55° (uz ugradnju posebne opruge, do 75°).

 Staklo:

  • Model 73: izolacijsko staklo, unutarnje laminirano sigurnosno, vanjsko kaljeno; U-vrijednost 1,1 (1,4 za cijeli prozor); zvučna izolacija 35 dB.

 Okvir: otporan, laminirani nordijski bor zaštićen je sa 2 sloja bezbojnog laka. Preporučuje se naknadno obnavljanje laka.

 Vanjski pokrovni elementi: sivo bojani aluminij

 Prozračivanje: ergonomski oblikovana ručka za upravljanje ujedno ima i funkciju ventilacijskog preklopa. Otvoreni ventilacijski preklop omogućuje izmjenu 12-31 m3/h zraka, ovisno o širini prozora. Ugrađeni zračni filter (može se prati) zaustavlja prašinu i kukce.

 

Dodatna sigurnost: Donja ručka je opremljena sistemom zaključavanja koji onemogućuje neželjeno otvaranje prozora.

 

Prateća oprema: VELUX opšavi, oprema za ugradnju, unutarnja sjenila, vanjska tenda i roleta, mreža za komarce.